Nálezy munície.

08.06.2010 Celý región

Svidnícki policajti od pondelka 7.6.2010 vyšetrujú prípad nálezu munície, ktorý ohlásila v uvedený deň dopoludnia pracovníčka zberne druhotných surovín vo Svidníku
Policajti preverovaním na mieste zistili, že v areáli kde firma sídli, medzi doneseným železným šrotom, našli pracovníci firmy muníciu z obdobia druhej svetovej vojny a to 1 delostrelecký granát, kal. 76 mm. Miesto nálezu munície policajti zabezpečili pred prístupom verejnosti páskou až do príchodu pyrotechnika z KR PZ Prešov, ktorý muníciu zaistil.

Kežmarok -V pondelok 7.6.2010 krátko pred 18-tou h kežmarským policajtom telefonicky oznámila na linku 158 20 ročná miestna žena, že počas odstraňovania následkov živelnej pohromy zo dňa 4.6.2010 našla v suteréne ich rodinného domu nevybuchnutú muníciu. Privolaný krajský policajný pyrotechnik z Prešova konštatoval, že išlo o funkčný 100 mm delostrelecký jednotný náboj ruskej výroby, pochádzajúci z obdobia po 2. svetovej vojne. Tento po zaistení prevzal k odbornej likvidácii.

Polícia odporúča pri nálezoch munície s touto nemanipulovať a oznámiť nález na najbližšom oddelení PZ alebo na známom čísle 158.
Ak by sa munícia našla na mieste so zvýšeným pohybom osôb ako v tomto prípade, je vhodné miesto zabezpečiť proti vstupu osôb až do príchodu policajnej hliadky .
 

Vyberte región